Duvungen


Förskola DuvungenVälkommen till oss! Vad roligt att ni hittat hit! Var god och stig in i vår vackra suterräng lokal med ett härligt ljusinsläpp. Lokalen är inredd för att lära på ett lustfyllt och lekfullt sätt!
Runtomkring vår förskola finns det många fina grönområden som vi besöker dagligen.


Vi som arbetar här önskar dig och ditt barn välkommen!

Duvungens förskolan består av 16 barn i åldrarna 1-6år
Här leker vi gemensamt och lär oss av varandra att tillsammans kan vi besegra stora hinder med hjälp av kärlek och acceptans.


Hör gärna av dig för besök eller frågor och funderingar på 046 - 2111281 Duvungen Fäladstorget 32 Duvungen@kristna-forskolor.se


"Gud tittar på mig och ler för att han tycker om det han ser"

Vi har en kristen ekumenisk profil. Detta genomsyrar hela vårt dagliga arbete. Vi vill att alla barnen ska känna sig sedda älskade och unika och att de ska veta att det finns en Gud som hör dem.
Pedagogisk verksamhet

Arbetet på vår förskola är uppbyggt utifrån läroplanen (Lpfö98/16)


Vårt tema arbete utgår från barnens intresse och nyfikenhet vilket har lett till att vi forskat, experimenterat och skapat om olika teman som tex dinosaurier, bilar, vatten och vind och människokroppen samt växter och natur. Barnens intresse och nyfikenhet är ett ledande verktyg för vårt tema upplägg , att hjälpa barnen i sitt lärande genom samtal, lek och pyssel utvecklar våra små vänner en trygg grund i sitt lärande.
Tema vind
Tema kroppen 
Tema natur


Under förskolevistelsen får barnen delta i planerad aktivitet, där får barnen lära om mattematik, språk, kommunikation, skapande, hälsa, rörelse, teknik, naturkunskap och socialkompetens,fri lek. samt blir barnen serverade god ekologisk frukt från Mossagården och en näringsrik lunch från vår matleverantör Restaurang Hilda i Lund.

       Senaste Nytt!

 Vi på förskolan Duvungen arbetar med TAKK (Tecken som alternativ och kompletterande kommunikation)