DuvungenVälkommen till oss! Vad roligt att ni hittat hit! Förskolan Duvungen har funnits sedan 1988. Vi arbetar utifrån Läroplanen, Lpfö-18, med ämnesinriktade teman som är inspirerade av barnens visade intresse för utveckling och lärande.

          
Lekplats i närområdet

Vår lokal är en suterränglokal med ett härligt ljusinsläpp. Förskolan består av en öppen planlösning med möjligheter till rumsindelning. 
Runtomkring vår förskola finns det många fina grönområden som vi besöker dagligen. 

 
Lekplats i närområdet


                          


Hör gärna av dig för besök eller frågor och funderingar på 046 - 2111281 
Duvungen 
Fäladstorget 32 
Duvungen@kristna-forskolor.se

"Gud tittar på mig och ler för att han tycker om det han ser"

Vi har en kristen profil. Detta genomsyrar vårt dagliga arbete. Vi vill att alla barnen ska känna sig sedda, älskade och unika och att de ska veta att det finns en Gud som hör dem.
Pedagogisk verksamhet

Vårt temaarbete utgår från barnens intresse och nyfikenhet vilket har lett till att vi forskat, experimenterat och skapat inom olika teman som tex Matematik, Barbafamiljen, Människokroppen mm.
Barnen och pedagogerna utforskar, upplever och lär tillsammans. Genom att använda alla våra sinnen och en lustfylld gemenskap utvecklar vi grunden för ett livslångt lärande.

Barngruppen består av 18 barn i åldrarna 1-5 år.  Här arbetar 4 pedagoger. Delar av dagen arbetar barnen i mindre grupper. 

Just nu arbetar vi med Barbastark och hans intressen som är "Hälsa, rörelse och hållbar utveckling". Vilket också är ett mål från Lpfö-18.


                                               


Under förskolevistelsen får barnen delta i planerade aktiviteter, socialt samspel och fri lek. I förskolans utbildning erbjuds barnen lärande genom matematik, språk, kommunikation, skapande, teknik, naturkunskap. 
Förskolan arbetar med TAKK (Tecken som alternativ och kompletterande kommunikation). 
Vi tar vara på barnens olika modersmål och  lyfter dem i utbildningen. 
Barnens rättigheter utifrån Barnkonventionen ingår i utbildningen. 

Barnen serveras ekologisk frukt och en näringsrik lunch från vår matleverantör Restaurang Thulehem.

Förskolans pedagogiska dokumentations-underlag sker på Prion.


Duvungen arbetar med Instagram och har ett privat konto där vi delar med oss av dagens aktivitet/ upplevelser på förskolan. 
                        
                                             

 
                                    Olikheter är bra!

Förskolan arbetar med Kanin och Igelkott som är ett material som främjar vänskap, gemenskap och uppmuntrar till tillit till sin egna förmåga.