DuvungenVälkommen till oss! Vad roligt att ni hittat hit! Förskolan Duvungen har funnits sedan 1988. Förskolan har en kristen profil. Vi arbetar utifrån Läroplanen, Lpfö-18, och ämnes inriktade tema som är inspirerat av barnens intresse. 

          
Lekplats i närområdet

Vår lokal är en suterräng lokal med ett härligt ljusinsläpp. Förskolan består av öppen planlösning med möjligheter till rumsindelning. 
Runtomkring vår förskola finns det många fina grönområden som vi besöker dagligen. 

 
Lekplats i närområdet


                          


Hör gärna av dig för besök eller frågor och funderingar på 046 - 2111281 
Duvungen 
Fäladstorget 32 
Duvungen@kristna-forskolor.se

"Gud tittar på mig och ler för att han tycker om det han ser"

Vi har en kristen profil. Detta genomsyrar hela vårt dagliga arbete. Vi vill att alla barnen ska känna sig sedda, älskade och unika och att de ska veta att det finns en Gud som hör dem.
Pedagogisk verksamhet

Vårt temaarbete utgår från barnens intresse och nyfikenhet vilket har lett till att vi forskat, experimenterat och skapat inom olika teman som tex dinosaurier, bilar, vatten och vind och människokroppen samt växter och natur. 
Pedagogerna hjälper barnen i sitt lärande. Genom samtal, lek och skapande utvecklar våra små vänner en trygg grund till sitt livslånga lärande.

Barngruppen består av 16 barn i åldrarna 1-5 år.  Här arbetar 4 pedagoger. Delar av dagen arbetar barnen i mindre grupper. 

Under våren 2019 kommer stort fokus utgå från Matematik men vi kommer även att arbeta med andra områden utifrån läroplanen. 


                                                     


Under förskolevistelsen får barnen delta i planerade aktiviteter, socialt samspel och fri lek. I förskolans utbildning erbjuds barnen lärande genom matematik, språk, kommunikation, skapande, hälsa, rörelse, teknik, naturkunskap. Barnen serveras ekologisk frukt från Mossagården och en näringsrik lunch från vår matleverantör Restaurang Thulehem.

       Senaste Nytt!

 Vi på förskolan Duvungen arbetar med TAKK (Tecken som alternativ och kompletterande kommunikation)